Πέμπτη 4-07-24
ΆρθραΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΒΟΥΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΒΟΥΝΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                       Ν.Κερασιά,  12/06/2023
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ & ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΒΟΥΝΗ


Θέμα: «Εκπαιδευτική επίσκεψη στη “Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεωργίου & Αικατερίνης Καβούνη”, Δήμου Θερμαϊκού».

Οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ & Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κερασιάς, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη ΄΄Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεωργίου & Αικατερίνης Καβούνη΄΄, που στεγάζεται στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Νέας Κερασιάς.

Γνώρισαν από κοντά την ιστορία της βιβλιοθήκης, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, περιηγήθηκαν στο χώρο, ήρθαν σε επαφή με τα βιβλία, γνώρισαν το ταξινομικό σύστημα καταλογογράφησης και δανεισμού και καθοδηγήθηκαν στην ανεύρεση σχετικών βιβλίων από τα ράφια της βιβλιοθήκης.

Οι μαθητές που δεν ήταν μέλη της βιβλιοθήκης εκδήλωσαν ενδιαφέρον να έρθουν με τους γονείς τους και να εγγραφούν ως μέλη στην επόμενη επίσκεψή τους.

Στο τέλος, τα παιδιά μας αποχαιρέτησαν ενθουσιασμένα και χαρούμενα που ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο του βιβλίου και της βιβλιοθήκης.

Θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κερασιάς, Φελέκη  Δέσποινα και τους εκπαιδευτικούς Καραλή Δήμητρα, Σταγιά Θεοδώρα, Καραμήτσιου Μαρία,  Ζώγα Αγγελική και Μπουρογιάννη Βασίλειο, για την άψογη συνεργασία.

Η Υπεύθυνη Υπάλληλος της
“Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεωργίου και Αικατερίνης Καβούνη”

Χριστοδούλου Βενετία

 

2

1

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ